1)

Sosiaalityön asiakkaalla on epäselvä tilanne,

jonka selvittäminen vaatii aikaa ja resurssia, jota työntekijällä ei ole. Asiakkaan tilanteessa arvellaan taustatekijöiksi päihde- ja mielenterveysongelmia, jotka ovat ilmeisesti hoitamatta tai asiakas ei tunnut sitoutuvan hoitoonsa. Kotona yksin asuminen vaikuttaa kyseenalaiselta. Asiakkaan arjen taidot ja motivaatio ovat hukassa.

2)

Tuntuuko sinusta työntekijänä siltä, ettet pysty ratkaisemaan asiakkaan tilannetta ilman työparia tai moniammatillista tukea?

Sinulla ei ole ehkä aikaa jalkautua riittävästi etkä pääse syvemmälle ilman tiiviimpää työskentelyä.

3)

Läheiseni voi huonosti.

Hänen asiansa ovat jatkuvasti sekaisin ja rahat loppu. Hän lupailee ja sopii erilaisia asioita vilpittömän tuntuisesti, mutta puhutut asiat eivät toteudu. Hän tuntuu uppoutuneen tietokonepelien maailmaan, eikä muista aina edes syödä… Vuorokausirytmi vaikuttaa kääntyneen eikä elämä tunnu innostavan. Olen jatkuvasti huolissani ja neuvoton, eikä auttamiseni tunnu riittävän tilanteessa.

4)

Tuntuuko, että olet jumissa elämäntilanteessasi?

Viihteellä oleminen ei ole enää useinkaan hauskaa. Koet itsesi ahdistuneeksi ja panikoit eri tilanteissa. Asioita on hoitamatta ja etuudet katkeilevat. Kaikki asiat tuntuvat vaikeilta ja kynnykset korkeilta uuteen alkuun. Tarvitsetko apua ja tukea oman elämäsi tai jonkun sen osa-alueen miettimiseen ja jäsentämiseen? Tuntuuko, että tarvitset rinnalla kulkevan ammattilaisen, jonka toimii kanssasi omassa ympäristössäsi ja sinulle tärkeiden pohdittavien asioiden kanssa?

Toivotko, että otamme sinuun yhteyttä?

Kuvaile lyhyesti oma tai läheisesi tilanne niin mietitään yhdessä, miten voisimme olla avuksi.